Wij bouwen een stevige toekomst voor onze leerlingen

Tijdens de eerste twee jaar van het secundair onderwijs begeleiden we leerlingen in het ontdekken van hun talenten en het maken van een goede studiekeuze. Alle leerlingen krijgen hetzelfde lesprogramma.

Lees meer

We volgen elke leerling op de voet

We ontvangen je in onze brede eerste graad. Na twee jaar geven wij een advies op maat. Vanaf de tweede graad bereiden we je voor op studies aan de hogeschool of universiteit. Je groeit naar een verantwoordelijke leergierige jongere. Waar nodig ondersteunen we, ook in taal en psycho-sociale aangelegenheden.

Lees meer

Onze ambassadeurs aan het woord

Triënnale - Hemel en hel

SLHD Secundair vindt cultuur belangrijk. Dat blijkt uit veel activiteiten (toch in een schooljaar zonder corona). Dit jaar doen we ook voor de 2de keer mee aan de Brugse Triënnale. In 2018 maakten we een spandoek met foto's van mensen die koud water over zich heen kregen. In 2021 kiezen we, binnen het thema 'Hemel en hel', van mei tot oktober voor teksten aan onze voor- en achtergevel, en voor een performance op de Potterierei: een veerman vaart elke vrijdag over de Styx en terug, terwijl leerlingen aan boord schrijven over hun eigen hemel en hel. Kom dat zien!

Lees meer

Blijf op de hoogte
via onze nieuwsbrief

De gratis nieuwsbrief informeert je met korte nieuwsberichten over gebeurtenissen op de school, je vindt er een kalender in met geplande activiteiten en allerhande zaken die de school belangrijk vindt.